Wat is social media marketing?
Door middel van social media marketing is het nog makkelijker geworden om de doelgroep te bereiken. Naast het in contact komen met de doelgroep kan het ook gebruikt worden om je merk te versterken, je conversies te behalen of de klanttevredenheid op te schroeven. Kortom, social media marketing kan vele voordelen bieden voor jouw bedrijf. Het grootste voordeel van social media marketing is dat deze vorm van marketing meetbaar is. Alle cijfers zijn zichtbaar. Zo zijn cijfers af te lezen over hoeveel mensen de post bereikt heeft, hoeveel mensen het bericht geliket hebben en hoeveel conversies het oplevert. Dit is bij offline marketingcampagnes anders, omdat deze vaak moeilijker meetbaar zijn.

Social media strategie

Wanneer je met social media begint, is het noodzakelijk om een strategie te hebben. Met deze strategie heb je een rode draad waar je je aan kunt houden om de campagne tot een succes te leiden. Om de juiste strategie te bepalen is er een stappenplan opgesteld. Deze stappenplan ziet er als volgt uit:

1. Wat is het doel met jouw social media campagne?
2. Op welke manier meet je jouw doelen?
3. Wie is de doelgroep?
4. Welke boodschap ga je gebruiken om jouw doel te behalen?
5. Welke kanalen ga je inzetten om jouw doelstelling te behalen?

Uiteraard zijn er meerder factoren die belangrijk zijn. Zo speelt het budget een rol. Hoe meer budget je tot je beschikking hebt, hoe meer mogelijkheden je hebt om jouw doelen te halen. Verder zijn mogelijke samenwerkingen interessant. Wanneer je werkt met partners of influencers, is de kans groter dat de social media strategie beter werkt en daardoor haal je makkelijker jouw doelen. Tot slot zijn de taken en verantwoordelijkheden belangrijk. Mocht je iemand in dienst hebben die fulltime met de social media strategie bezig gaat, is de kans groot dat de doelen sneller behaald worden dan iemand die er een paar uurtjes aan besteedt.

Social Media strategie uitbesteden

Wanneer je zelf het idee hebt dat je niet over genoeg kennis beschikt om een social media strategie op te stellen, kun je een extern bedrijf inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Een social media bureau heeft de kennis in huis om jouw social media strategie tot een succes te maken. Ideaal voor als je met een social media strategie wilt beginnen maar niet weet hoe. Een voorbeeld van een social media bureau die je kunt inschakelen voor jouw social media activiteiten is Onwise.nl.