Essentiële tips voor het kiezen van de domeinnaam

Afgezien van het selecteren van een webhosting service, is het kiezen van de domeinnaam een ​​andere verantwoordelijkheid van een website-eigenaar. Als je je merkimago wilt opbouwen, moet je selectief zijn bij het kiezen van de naam van je domein. Het kiezen van een slechte naam kan een negatieve invloed hebben op de reputatie van je bedrijf. In feite is het kiezen van een geweldige domeinnaam niet ingewikkeld. Je hoeft alleen wat onderzoek te doen. Daarna moet je ervoor zorgen dat je domeinnaam gemakkelijk te onthouden is. Zo maak je een goede indruk op je klanten. Het maakt niet uit of je een eigenaar van een klein bedrijf of een groot bedrijf bent, je moet een professionele domeinnaam selecteren om je naamsbekendheid op te bouwen. Hier zijn enkele tips om de domeinnaam te selecteren.


De domeinextensie kiezen

Wanneer je de beschikbaarheid van de domeinnaam checken gaat, moet je de domeinextensie kiezen. Domeinextensie is het laatste deel van je domeinnaam. Het bevindt zich achter de naam van je website. De meest populaire domeinextensies zijn .com, .net en .org. De domeinextensie .com is de meest populaire optie. Maar wat als de domeinnaam die je leuk vindt, al is ingenomen? Je hoeft je geen zorgen te maken, aangezien je andere domeinextensies kunt gebruiken, zoals .online, .xyz, .inc of .shop. Daarnaast kun je ook de landcode gebruiken voor een andere optie. je kunt bijvoorbeeld .nl gebruiken voor Nederland, .co.uk voor het Verenigd Koninkrijk en .be voor België.


Gerichte zoekwoorden gebruiken            

De meesten van jullie denken misschien dat zoekwoorden alleen belangrijk zijn voor het maken van inhoud. Houd er echter rekening mee dat de zoekmachine ook je domeinnaam gebruikt om erachter te komen waar je website over gaat. Dus als je hoger wilt scoren op de resultatenpagina van de zoekmachine, moet je indien mogelijk het trefwoord opnemen. Zorg ervoor dat de naam van je domein relevant is voor je website. Indien nodig kun je een tool zoals Google Keyword Planner gebruiken om het trefwoord met een groot zoekvolume te vinden. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat je domein eenvoudig en gemakkelijk te onthouden is.